Dog Care Zeeland

For a healthy dog

Even voorstellen

Mijn naam is Caroline Meerman en samen met mijn man en onze leonberger Mazoe woon ik aan de rand van Zierikzee, een mooi monumentenstadje in de provincie Zeeland.Ik ben van jongs af aan opgegroeid met honden en de liefde die ik voor hen op jonge leeftijd al voelde is tot op de dag van vandaag nog steeds aanwezig. Helaas heb ik deze passie en mijn enthousiasme niet mee laten wegen in mijn studiekeuze na de havo.

Ik ben met hondenmassage in aanraking gekomen doordat er in 2015 zware spondylose bij Mazoe werd geconstateerd en ik op zoek ging naar een alternatief voor de zware pijnstillers die hij op advies van de dierenarts moest slikken. Tijdens mijn zoektocht kwam ik uit bij Kynomassage te Dorst en daar ben ik gestart met de opleiding Kynologisch masseur Basis. Na het toepassen van massage bij Mazoe zag ik al vrij snel wat voor effect dit op hem had. Na een paar weken kon hij van de zware pijnstillers zoals Rimifin en Carporal af, nu ligt hij weer heerlijk opgerold in zijn hondenmand, springt in het rond en doet weer gek. Ik kan hem, met ondersteuning van wat homeopathische middelen, pijnvrij houden d.m.v. massage.

In juli 2016 ben ik geslaagd voor bovengenoemde opleiding. Tijdens deze opleiding heb ik ook bij andere honden duidelijk kunnen zien wat voor positief effect hondenmassage heeft. Dit bij zowel lichamelijke klachten als bij gedragsproblemen, waaronder bijvoorbeeld angstgedrag. Deze positieve effecten in combinatie met mijn liefde voor honden hebben mij doen besluiten mijn eigen bedrijf te starten onder de naam Dog Care Zeeland. Met hondenmassage wil ik graag een bijdrage leveren aan het welzijn van uw hond.

Ook heb ik de cursus EHBO voor honden gevolgd. Met deze cursus kan ik, wanneer nodig, eerste hulp bieden aan honden/dieren in nood, inclusief reanimatie. Let wel op dat deze eerste hulp een bezoek aan een dierenarts/specialist niet vervangt, u dient te allen tijde alsnog contact op te nemen met een dierenarts of andere specialist.

Met vragen over voeding en advies kunt u ook terecht bij Dog Care Zeeland. In juni 2017 heb ik de 2-daagse cursus Voedingsadvies voor de hond gevolgd en in de opleiding "Hondengedrag" is ook uitgebreid aandacht besteed aan Voedingsadvies en Voedingssupplementen.

Nieuwsgierig geworden? Neem dan gerust contact met mij op en dan hoop ik u snel te zien!

Hartelijke groet,

Caroline Meerman

Dog Care Zeeland